lunes, 18 de junio de 2018

Les mandarines i la ciència

L’Escola Pau Casals-Horta ha realitzat dos experiments senzills i didàctics amb aquest popular cítric que han tingut un gran èxit de participació i implicació de l’alumnat.

La ciència ens envolta i és a l’abast de tothom. Sovint no és necessari tenir accés a les darreres novetats tecnològiqu
es per dur a terme experiments divertits i entenedors que incentivin la curiositat dels infants. A l’Escola Pau Casals-Horta n’han tingut prou amb dues bones idees i un grapat de mandarines. En el marc de la microxarxa “Ens ho mengem tot”, durant el mes de febrer aquest centre va tenir com a aliment protagonista la mandarina. És per això que es va decidir fer ús d’aquest popular cítric per fer dos experiments, ambdós amb un gran èxit de participació i implicació entre l’alumnat.
En primer lloc van realitzar un experiment de física: per què una mandarina amb pell sura a l’aigua i una de pelada s’enfonsa? La resposta és molt senzilla, si tenim present que l’aire té menys densitat que l’aigua i, per tant, la mandarina amb pell té una càmera d’aire entre la pell i la polpa. Per això la mandarina sense pelar sura i la pelada, no. L’alumnat va quedar d’allò més sorprès amb aquest descobriment.
Però les propostes científiques no es van quedar aquí. L’alumnat de l’Escola Pau Casals-Horta va elaborar un perfum de mandarina amb la pell de les fruites servides al menjador escolar. Per dur-lo a terme, només van necessitar alcohol etílic, aigua, pell de mandarina i un recipient!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Quin és el teu Super-Comentari?