domingo, 30 de junio de 2013

Notes sobre el Virus Ébola.

El virus Ébola causa un síndrome viral agut conegut com febre Hermorràgica per Ébola, anomenat aixì per un riu localitzat al nord-est del Zaire, on va ser descobert per primer cop al 1976.
La febre hemorràgica per Ébola (FHE) és una enfermetat severa caracteritzada per la transmissió persona a persona a través del contacte propè amb paciente, cadàvers o fluids corporals infectats.
El índex de letalitat és major al 50% i no hi ha tractament preventiu ni vacuna disponible en l'actualitat, només tractaments de suport, especialment rehidratació adequada.
Els investigadors creuen que el virus es va originar en algun animal i que és mantingut normalment en un hoste de la natura, nadiu del continent africà.
El primer pacient s'infecta a través del contacte amb aquest hoste i després del reconeixement del primer cas, el virus pot propagar-se de diferentes maneres; la gent pot exposar-se al virus pel contacte directe amb la sang o secrecions del pacient o mitjançant objectes com agulles o xeringues que han estat contaminades amb aquestes secrecions infectades.
És dificil trobar aquest filovirus i per això es coneix poc sobre la seva historia natural. Fins ara les epidemies virals més importantes s'han originat a l'África i més recentment a les Filipines. ç
El nom de la familia dels Filovirus, a la qual pertany el virus Ébola, provè de la seva morfologia filiforme característica (filo en llatí vol dir "filament") i aixó ens ha permés aconseguir el seu reconeixement amb facilitat en els teixits i mostres clíniques  analitzades amb microscopia electrónica.

Virus Ebola


Marta Calabia Martínez.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Quin és el teu Super-Comentari?