lunes, 11 de octubre de 2010

Ian Wilmut: El pare dels Clons.

Ian Wilmut va néixer en Hampton Lucey, Anglaterra, i va créixer a l'antiga ciutat de Coventry.
En 1973 va ser part de l'equip que va produir el primer vedell d'un embrió congelat. En 1974 es va incorporar a l'Estació d'Investigació de Reproducció Animal d'Edimburg, Escòcia, una organització sense finalitats de lucre afiliada a la Universitat d'Edimburg. Wilmut van començar a explorar la possibilitat de clonar una ovella a partir de cèl·lules d'una ovella adulta.
Quan un altre laboratori que va elaborar un informe fraudulent de la clonació amb èxit dels ratolins, els fons per a la investigació sobre clonació esdevé gairebé sec. Wilmut i el seu col·lega, Keith Campbell van treballar en pràcticament sols, mentre que la resta de la comunitat científica va abandonar el concepte.
A principis de 1996, Wilmut i el seu equip de Roslin primer assolit en la producció d'un parell de bens, Megan i Morag a partir de cèl·lules embrionàries. Aquest assoliment ha creat una revolada al món de la ciència genètica, però amb prou feines va causar un murmuri entre el públic en general. Una reacció molt diferent va tenir lloc una mica més d'un any després. Al febrer de 1997, Wilmut van anunciar el naixement d'una ovella que va ser cridada Dolly, cridat així per la cantant de country Dolly Parton. A diferència dels clons anteriors, Dolly va ser creada a partir de la fusió d'un òvul amb la cèl·lula mamària d'una ovella adulta, creant una rèplica genètica de l'animal original.
La clonació d'animals ofereix la promesa d'un desenvolupament significatiu per a la medicina. Les proteïnes de les cèl·lules de porc, per exemple, són idèntiques a les quals es troben en les cèl·lules humanes, i pot permetre la producció de proteïnes necessàries per al tractament de l'hemofília, o fins i tot la síntesi d'òrgans de donants per a trasplantament de pacients humans. Els productors de llet i la llana també poden beneficiar-se de la clonació dels mil
lors ceps de vaques i ovelles.


Això implica que aquests investigadors creien que era el primer pas per a clonar persones, ja que s’accedia al nucli d’una cèl·lula i s’extreia el ADN, encara que això pot provocar molts problemes en l’espècimen creat, com en el cas de l’experiment de l’ovella Dolly, se la va tenir que sacrificar perquè tenia una infencció en el pulmó, però tot i així està prohibit clonar a les persones perquè és molt perillós, ja que quan un ésser és clonat el seu cos torna a ser el de un nadó, però les cèl·lules segueixen tenint la mateixa edat, això implica que aquest espècimen morirà abans.
Amb aquest procés podrien saber si era possible clonar a una persona que estiguès malalta i curarla.

1 comentario:

  1. seria bo per la salut humana menjar-se un porc clonat, no tindria ninguna malatia?



    einsteins & company

    ResponderEliminar

Quin és el teu Super-Comentari?