viernes, 15 de octubre de 2010

Thomas Hunt Morgan




Va néixer als Estats Units el 25 de setembre de 1866 i va morir el 4 de desembre de 1945 a la residència de Pasadena, ciutat situada al costat de Califòrnia. Va ser un gran biòleg i genetista nord-americà guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia l'any 1933.
Va estudiar ciències naturals a la Universitat de Kentucky, on es va graduar el 1886. L’any 1890 es doctorà a la Universitat de Johns Hopkins de Baltimore.

En Thomas Hunt Morgan va ser considerat un important biòleg i genetista ja que va aconseguir aportar proves experimentals amb la drosophila meganolaster, i es va dedicar a estudiar l’herència genètica amb la mosca del vinagre. Al 1910 va descobrir entre individus d’ulls vermells un mutant d’ulls blancs. Al creuar-les entre si, es van donar conte que nomes els mascles mostraven el caràcter d’ulls blancs.
Va descobrir al que el gens es passen a través dels cromosomes i d’aquesta manera va confirmar les lleis de l’ herència genètica que Mendel va estudiar.

Morgan va continuar els seus experiments i va demostrar en la teoria dels gens, que els gens es troben units en diferents grups d’encadenament, i que els al·lels s’intercanviaven dins del mateix grup.

Va ser important descobrir l’herència genètica ja que desprès va facilitar a altres científics avançar en el coneixement dels mecanismes moleculars de l’herència genètica. I van poder descobrir a quines malalties eren més propenses les persones i intentar solucionar-les.

Maria Nebreda
Carla Galano
Cristina Manzanera

1 comentario:

  1. gracies a la investigació de la mosca del vinagre s'ha pogut saber coses sobre les malaties?

    einsteins & company

    ResponderEliminar

Quin és el teu Super-Comentari?