lunes, 11 de octubre de 2010

Severo Ochoa: El Español en el mundo de la Genética

Severo Ochoa de Albornoz ( Luarca, Espanya 1905 - Madrid 1993 ) fou un metge i bioquímic de nacionalitat espanyola i a partir del 1956 també nord-americana, guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia l'any 1959 pels seus estudis sobre la síntesi de l'àcid nucleic.


Recerca científica
Va fer importants contribucions en diferents camps de la bioquímica i la biologia molecular:
  • En primer lloc, el descobriment de dos enzims, la citrato-sintetasa i la piruvato-deshidrogenasa, que van permetre concloure el coneixement efectiu del cicle de Krebs, i que representa un procés biològic fonamental en el metabolisme dels éssers vius.
  • En segon lloc, la síntesi de l'àcid ribonucleic (ARN), després del descobriment de l'enzim polinucieòtid-fosforilasa. Amb aquests descobriment va guanyar amb Arthur Kornberg, el Premi Nobel de Medicina de 1959.
  • En tercer lloc, el desxiframent del codi genètic, la biosíntesi intracel·lular de les proteïnes i els aspectes fonamentals de la biologia dels virus.
Reconeixements
En honor seu s'anomenà l'asteroide (117435) Severochoa descobert el 14 de gener de 2005 a l'Observatori de La Cañada d'Àvila.
Comentari:
Ochoa va ser un important científic Espanyol i destacà per haver guanyat el premi nobel de mecidina a causa del descobriment del enzim polinucileòtid. També per haver descobert el mecanismo del funcionament del DNA i RNA. Va compartir el seu premi Nobel de medicina amb Arthur kornberg, i va realizar nombrosos treballs sobre el DNA i el RNa.


DE PATRICIA ARMERO; MERITXELL MORILLO E IRIS ALONSO

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Quin és el teu Super-Comentari?