domingo, 3 de noviembre de 2013

Els tigres devoradors d'homes

Potser un dels aspectes que més espanten del tigre és la seva capacitat de matar. Ferotge per natura, part d'aquesta ferocitat també la por rebre l'home. 
És indiscutible, encara que sembli mentida, que el tigre és un dels animals que més víctimes humanes porta a sobre. Encara que solen evitar tot contacte amb l'home i que la majoria de les vegades que s'hi troben amb un, prefereixen recular, de vegades i per motius que no es coneixen força bé, ataquen i devoren l'home.
Hi ha diversos motius que es creuen que són els iniciadors per a que un tigre devori un home, o bé que estigui ferit i com a conseqüencia busqui preses fàcils, com es el cas de l'home, o que es trobi per casualitat a una persona i la devori, després de la qual no vulgui tornar a provar una altra cosa que no sigui carn humana, tot i que aquesta creeça no està gens assegurada ja que veien algunes dades un pot dubtar dels fets.
Es diu que un 1% dels tigres que hi ha en el món sent una forta predilecciónper la carn humana i aquest devoradors d'homes solen provocar veritables devastacions allà on viuen. Es parla que només en el segle XIX el tigre va matar prop d'uns 1000 hindús. Unes altrs xifres adiuen que entre 1877 i 1886 va acabar amb la vida de 700 a 1000 persones, mentre que l'home va arribar a matar cada any de 1200 a 1400 animals, el que fa un total de 11.700 tigres en 9 anys.
Tot i això alguns casos criden l'atenció: a l'India es parla d'un famós tigre que va matar a 450 persones, un altre que habitava en la regió de Gadawari va matar 127 fins que un caçador va acabar amb la seva vida al 1866, en el 1970 va viure un tigre en Maisur, batejat amb el nom de Benchipur, que va causar veritables estralls entre la població fins que un altre caçador va acabar amb la seva vida i també es parla d'una tigresa que va obligar als habitants de 13 pobles a abandonar les seves llars. Hi ha una llargs llista però cap està confirmada del tot.
Per a la tranquilitar dels habitants que vivien a les zones més selvàtiques i que estaven morts de por, Forsythm un caçador de tigrfes va asegurar que no se'ls ha de tenir por i per demostrar-ho deia que ell mai havia vist untigre al voltatn d'on ell dormia i això sense prendre cap mesura de seguretat.
De totes maneres, aquests tigres devoradors d'homes, si és que han existit alguna vegada i no han estat una simple invenció per donar raons i suport s la seva caça, ja deuen estar quasi del tot exterminats i sinó se'ls està convencent de que caçar persones els portarà problemes.
Desde 1983 s'han col.locat en Sunderbans, vint maniquís electrificats vestits com si fosin homes, nou dels quals ja han estat atacars, espeant que amb la desagradable experiència que els hi ha quedat el tigre no torni a reincidir.

Maria Rodriguez Sanz

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Quin és el teu Super-Comentari?