sábado, 28 de enero de 2012

La vacuna de la malària, més a prop

Bones notícies en la lluita contra la malària: les dades de la vacuna experimental RTS,S, elaborada per la farmacèutica GlazoSmithKline i la organització Malaria Vaccine Initiative (MVI) han demostrat que la immunització redueix a la meitat el risc d’infecció en criatures d’entre cinc i disset mesos.
L’estudi es troba en la fase III -una de les fases finals- i s’ha dut a terme amb 15.460 nens i nenes de set països africans, el que el converteix en el major assaig mai realitzat amb un fàrmac d’aquest tipus, segons s’ha fet públic aquest dimarts a la Fundació Bill & Melinda Gates, a Seattle, i segons ha publicat simultàniament The New England Journal of Medicine. “Aquestes dades ens deixen a les portes de la primera vacuna contra la malària”, ha dit Andrew Witty, director general de l’empresa farmacèutica, que ha destacat que creu que aquest nou fàrmac “contribuirà a controlar la malària més que no pas a eradicar-la”. Per la seva banda, Christian Loucq, director de l’organització MVI, ha dit que estan “molt feliços” perquè “mai abans havien estat tan a prop d’aconseguir una vacuna exitosa contra la malària”.
Ara, els investigadors esperen noves dades provisionals el 2012 i els resultats definitius a finals del 2014. Si es confirma l’eficàcia i la seguretat, aquesta seria la primera vacuna contra la malària i podria ser real el 2015.
La malària és endèmica en més de 100 països arreu del món i l’any 2009 va matar 781.000 persones, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut. Algunes mesures preventives, com l’ús de mosquiteres, d’anti-mosquits i la combinació de fàrmacs anti-malària, han ajudat en els últims anys ha reduir el número de casos però els experts asseguren que una vacuna efectiva és vital per lluitar contra la malaltia.

Carla Gallén

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Quin és el teu Super-Comentari?