lunes, 28 de mayo de 2012

Creen un cervell artificial amb una memòria de 12 segons


Si diguéssim qualsevol cosa a aquest cervell amb forma de dònut, dotze segons després no se’n recordaria. Té ben bé la facultat limitada de retenció d’informació que se sol atribuir a certs peixos.
Aquest anell tecnicolor és un microcervell artificial, creat a partir de cèl·lules de cervells de rates –només entre 40 i 60 neurones en total– que és capaç de retenir uns 12 segons de memòria.
Desenvolupat per un equip de la Universitat de Pittsburgh (Pennsilvània), l’han creat en un intent de cultivar artificialment un cervell funcional, de manera que els investigadors puguin estudiar les xarxes neuronals i com els nostres cervells transmeten senyals elèctrics i emmagatzemen dades tan eficientment.
Ho han fet tot enganxant una capa de proteïnes a un disc de silicona i afegint-hi neurones de rates embrionàries. Aquestes cèl·lules s’han enganxat a les proteïnes, i han crescut per connectar-se unes amb les altres dins de l’anell.
Per si no n’hi hagués prou amb cultivar un cervell petit, en forma de dònut i funcional en una placa de Petri, l’equip ha descobert que quan estimulen les neurones amb electricitat, el pols circula pel microcervell durant 12 segons sencers.
Això és, 12 segons més del que pensaven que duraria (esperaven que el pols visqués durant aproximadament un quart de segon).
http://ciencia.ara.cat/wp-content/uploads/2011/06/Petri-dish-brain-650.jpeg
Ashwin Vishwanathan, Guo-Qiang Bi i Henry C. Zeringue, Universitat de Pittsburgh
Carla Gallén

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Quin és el teu Super-Comentari?