domingo, 20 de octubre de 2013

Descripció del Tigre

El tigre va ser classificat en el génere panthera en el aegle XIX, amb els estudis comparatius  del naturalista britànic Owen. Abans era classificat en el génere felis, però a partir d'aquestes investigacions es va descobrir que l'os hioides estava ossificat de manera impefecta i substituida per un llarg lligament elàstic que li permet moviments molt més amplis de la laringe i un volum vocal major, no com en el cas del génere felis que està constituit per una sèries d'ossos curts units l'un darrere de l'altre.
La pell del tigre llistada verticalment al llom i als flancs, varía el seu color del lleonat fins al rogenc. Presenta a més zones de color blanc o marfil al ventre, a l'interior de les potes, al coll i als pavellons auriculars. Aquest pelatge li aporta un camuflatge fantàstic.
Encara que recorre grans distàncies està força més adaptat al salt que a la carrera de manera que pot fe salts de 4 metres amb facilitat o de 10 si el terreny és una mica inclinat. És a més un excelent nedador.
El tigre té uns ulls saltons i les pupiles rodones, el seu camp visual es força ampli.les pupiles estan provistes d'una àmplia capa de cél.lules refractores que li donen també una bona visió nocturna. A la nit, segons la seva posició enfront la llum, aquesta varia del vermell ataronjat (ull enfrontat amb la font de llum) fins al blau verdós (si rep la llum lateralment).
Tant els ullals superiors com els inferiors estan dotats d'una longitud aproximada d'uns 7'5 cm, que es fiquen al coll de la víctima provocant-li la mort.
També tenen unes vibrises sensibles als obstacles que li permeten tenir la mirada fixa en la seva presa mentre s'apropa a ella.
Per últim destacar que poseeix les ungles més llargues de tots els fèlids.Aquestes són retràctils com les dels gats gràcies a un joc de lligaments i tendons, les pot treure i ficar dins d'una beina protectora.

María Rodriguez Sanz

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Quin és el teu Super-Comentari?