domingo, 13 de octubre de 2013

Els Origens del Tigre

Els primers indicis del tigre que s'assemblaven força a ell els situem al pleistocè, fa aproximadament uns 1,6 milions d'anys. Pertany a la subdivisió de l'època quaternaria.  Igual que a la resta del món, a l'Asia i sobretot a Sibèria, les fortes glaciacions van arrasar durant aquesta era. Almenys tres glaciacions van batre aquesta zona, la del Elster que correspon amb la de Minster i la de Saale, que correspon amb la de Ris i per últim Weischsel, que fa referència a la glaciació de Würm. Abans de les glaciacions de començaments del quaternari, es parla d'uns fòssils trobats per Europa, Amèrica, Asia i Àfrica que fan referència al Machairodus.

Aquesta espècie és la coneguda com tigre de les dents de sable. Tenien un coll força curt, que estaba capacitat per acomodar els forts músculs mandibulars que li permetien arrosegar les preses i donaven lloc a les dents. Tenien sis incisius, dos canins i quatre queixals a cada mandíbula. El que més destacaba eren els seus canins, que els sobrepasaveb un 20 cm per sota de la mandíbula inferior.

Amb l'arribada de les primeres glaciacions, on el Machairodushavia desaparegut, diuen que per donar lloc al Smilodon, un altre avantpassar del tigre molt semblant a ell i del que s'han descobert fòssils en coves de l'Artic. Posseia també uns ullals de diverses decenes de longitud, regnava un clima propi de la tundra, replet de salzes, falgueres, i figueres, petits propis d'un clima fred, junt amb les espècies de elefants, com ara el Elephas planifrons, mamuts, rinoceronts, rens, bisonts, i certes aus com el gall fer i pingüins.

Aquest clima tan fred va anar empenyent a les diferents espècies a desplaçar-se cap a les regions més clàlides. La majoria dels tigres van seguir la migració de les seves preses. Els únics que van quedar-se on abans són els denominats ara tigres de Sibèria. Cosa que va donar  les diferents subespècies que coneixem ara. La ruta del sur va portar als tigres migrants cap a les selves tropicals del sud-est asiàtic, fins Mnaxuúria, Corea del Sud, China i Vietnam. La ruta de l'oest va conduir el tigre fins Turquia, passant pel Caucas, Persia i Afganistàn.

Maria Rodríguez Sanz

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Quin és el teu Super-Comentari?