lunes, 25 de noviembre de 2019

Margarita Salas Falgueras

Margarita Salas va ser una bioquímica Espanyola presidenta de la Fundació Carmen i Severo Ochoa. 

MÈRITS: Llicenciada en Ciències Químiques per la Universitat Complutense de Madrid, va publicar més de 200 treballs científics al llarg de la seva vida. Ella v treballa amb el seu marit, Eladio Viñuela, en el camp de la bioquímica i la biologia molecular. Fins a la seva mort fou “Professora vinculada ​ad honorem ​ “ del consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i desenvolupà el seu treball en el Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa de Madrid (CSIC - UAM)

CARRERA CIENTÍFICA: - Primers treballs: Després de la seva graduació en Ciències Químiques, Margarita Salas va ingressar en el laboratori d'Alberto Sols, pioner de la bioquímica a Espanya. Una vegada realitzada la seva tesi doctoral sota la direcció de Sols, va marxar durant quatre anys (1963-1967) com a investigadora a la Universitat de Nova York al costat de Severo Ochoa.

RECONEIXEMENTS: - Pertangué a diverses de les més prestigioses societats i instituts científics nacionals i internacionals, col·laborant i sent membre del consell editorial d'importants publicacions científiques.  - Ha estat nomenada doctora ​honoris causa​ per les universitats Rey Juan Carlos. - El maig del 2007​ va ser nomenada membre de l'​Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units​, i es convertí així en la primera dona espanyola que entra a formar part de la institució. - En 2014​ va ser seleccionada per la revista ​Quo​, en col·laboració amb el Consell Superior d'Investigacions Científiques​ i el ​Consell Superior d'Esports​ , per a la primera «Selecció Espanyola de la Ciència», composta per tretze científics espanyols destacats a escala internacional. - El març de 2015 ​les Cases d'Astúries a ​Alcalá de Henares​ i ​Alcobendas​ i els Centres Asturians de Madrid i ​Tres Cantos​ la van distingir amb el títol d'«Asturiana Universal» per la seva «brillant i reeixida carrera internacional com a científica i investigadora en el camp de la biologia molecular» - Va ser ​marquesa de Canero​ des de ​l'11 de juliol de 2008​, per Reial decret. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Quin és el teu Super-Comentari?