miércoles, 18 de enero de 2017

Jugant amb aigua

Al Club de ciències hem estat jugant amb aigua per tal de veure diferents fenòmens relacionats amb les característiques o propietats de l'aigua:

1º.  LA TENSIÓ SUPERFICIAL. Quantes gotes d'aigua hi podem afegir a sobre d'una moneda?. La tensió superficial de l'aigua ens permet posar moltes més de les que podriem suposar. El curs passat vam col.locar 19, rècord que aquest curs hem superat a 23.... i tú?



2. ANTIGRAVETAT. La pressió de l'atmosfera afecta de manera curiosa a l'aigua de tal manera que ens permet fer que una columna d'aigua estigui per sobre del nivell normal i a sobre que el poguem moure i fer pujar i baixar... en contra de la gravetat. La pressió en aquest cas demostra que és més forma que una força fonamental com és la gravetat... universal, però fluixeta.




3. CAPACITAT DE ABSORCIÓ PER CAPILARITAT. tot i que no ens va sortir com a la fotografia, el fenòmen de la capilaritat que és present als papers (tovalloles, paper de WC...) permet a l'aigua "escalar-los" i passar d'una banda a una altre, també en contra de gravetat.


Nacho Padró

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Quin és el teu Super-Comentari?