sábado, 23 de abril de 2016

III Premi Leonardo


Obrim aquesta tercera edició del Premi Leonardo amb una proposta capaç de resistir les càrregues més fortes, un repte en el que la enginyeria civil de tots els temps ha posat tota la seva energia i que ha permès unir civilitzacions, escurçar camins i arribar als llocs més insospitats del planeta, com sempre una proposta inspirada en els dissenys i creacions de Leonardo Da Vinci.

Un pont és una estructura construïda per a salvar un obstacle físic, un riu, una vall, una carretera,etc. Tot passant-hi per damunt, els ponts normalment estan fets de formigó, maçoneria o acer tot i que també n’hi ha de fets amb altres metalls, fusta, cordes, canyes de bambú o materials compostos moderns. Els ponts més antics foren  segurament construïts amb canyes, troncs i taulons i usant eventualment també pedres, els arcs es van usar a l’imperi Romà en nombroses construccions

1.          Els grups participants hauran de construir un pont capaç de resistir la màxima  càrrega possible en el seu punt central, per fer-ho només es poden utilitzar dos materials exclusivament que podeu aconseguir de forma fàcil i econòmica : 500g d’espaguetis i cola blanca. (Els espaguetis poden  ser fins o normals)
2.         El pont ha de superar una llum de 40 cm, i el dia de la prova s’anirà incorporant càrrega fins que es trenqui.

El dia 21 d'abril ens vam juntar per tal de fer la prova i es van presentar uns quants models:





Pero una vegada fetes les proves de càrrega ens ens van sortir dos guanyadors: al millor diseny (que va soportar més de 7 kg d'aigua)


I el més resistent, que va arribar a soportar 9 kg d'aigua sense trencar-se:




A tots els participants, moltes gràcies pel bon moment que vam passar i als guanyadors moltes felicitats.


Nacho Padró




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Quin és el teu Super-Comentari?