miércoles, 18 de marzo de 2020

RETINOSI PIGMENTÀRIA

1.Definició de la malaltia (causes genètiques)
És una malaltia hereditària que es caracteritza per la degeneració de les cèl·lules retinals, fonamentalment, les fotoreceptores: els bastons (visió nocturna) i els cons (percepció de colors i de detalls). La causa de la malaltia és genètica, és a dir, s'hereten uns gens anòmals que són els que acaben per produir la malaltia.
3.Simptomatologia (símptomes)
Els símptomes principals consisteixen en ceguesa nocturna, la qual comença a manifestar-se com escassa capacitat d'adaptació a la foscor o pèrdua de visió en llocs poc il·luminats. El camp visual es redueix progressivament donant lloc a la visió en túnel. També la disminució de l'agudesa visual, la qual provoca que la persona afectada comenci a veure borrós. A més a més també els centelleigs de llum, els quals consisteixen en percebre llums o petits flaixos a la perifèria del seu camp que dificulten la visió i en les fases avançades, hi ha dificultat per a la percepció de colors. La persona afectada pot quedar-se cega.
4.Cures o tractaments
Avui en dia és incurable, però, s’han trobat tractaments per enrederir alguns dels símptomes de la malaltia, com el suplement en vitamina A. I també un règim enriquit en Omega-3 que retarda l'aparició de la ceguesa.

Sonia Marcé

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Quin és el teu Super-Comentari?